Fracturi: plimbatul câinelui, "misiune periculoasă" la unii vârstnici. Studiu

Vârstnic și amic patruped   FOTO: pexels.com
Plimbarea înseamnă beneficii pentru vârstnici și patrupezii lor, însă unii seniori, susține un studiu, își pot rupe oasele în urma acestui "exercițiu" banal.

Fracturi, câine, vârstnici. Cercetători americani au analizat, vreme de 13 ani, datele din toate departamentele de urgență din State și au sesizat un număr tot mai mare de fracturi osoase la vârstnici care plimbau câini. În 2004 s-au înregistrat 1.700 de fracturi, iar în 2017 – 4.400, informează Harvard Health Publishing.

Cu alte cuvinte, deși deținerea unui câine are multe beneficii, se pare că vine cu un risc potențial pentru adulții mai în vârstă. Un studiu publicat online, pe 6 martie 2019, de către JAMA Surgery, arată că majoritatea fracturilor – 53% - au fost în brațul superior, iar 17% au fost fracturi de șold.

"Aproape 30% dintre pacienți au necesitat admiterea în spital în timpul perioadei de studiu. Fie un câine mare, fie unui mic, care poate ajunge printre picioarele voastre, poate prezenta un risc de cădere, mai ales dacă aveți probleme cu echilibrul", precizează sursa citată.

Recomandarea? Antrenament specializat pentru cel mai buni prieten al omului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel