Fructele care topesc kilogramele și protejează oasele

Murele sunt bogate în nutrienți care promovează scăderea în greutate și sănătatea oaselor

Murele conțin o varietate de vitamine, minerale și antioxidanți.

Gestionarea greutății

Murele sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută la pierderea în greutate și  la menținerea unei greutăți sănătoase.

Potrivit unui studiu(link direct) din aprilie 2013, publicat în jurnalul medical Nutrients, dietele care includ cât mai multe fibre sunt asociate cu o greutate corporală mai mică.

Fibrele dietetice cresc în volum și măresc conținutul de apă din fecale, fapt care duce la o senzație de sațietate și ajută tractul intestinal să funcționeze. Fibra poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea toleranței la glucoză, la creșterea sensibilității la insulină și la reducerea nivelului de colesterol și de trigliceride.


Oase sănătoase

Murele conțin mineralecare ajută la sănătatea oaselor: mangan, cupru, zinc, magneziu și vitamina K.

Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate (NIH), aceste minerale lucrează împreună pentru a sprijini homeostazia osoasă. Manganul ajută la metabolismul osos, ajutând la prevenirea osteoporozei, în timp ce cuprul și zincul ajută la formarea oaselor și la structura generală.

 

Proprietăți antioxidante


Fructele de pădure conțin o serie de substanțe nutritive  benefice pentru sănătate, cum ar fi fitochimicele, mangan și vitamina C, care, potrivit unui studiu (link direct), publicat în Nutrition Review,  au efecte terapeutice pentru o varietate de boli gastrointestinale și imune.

Manganul ajută la epurarea speciilor reactive de oxigen (ROS), care sunt cunoscute sub numele de radicali liberi și ajută organismul să facă față stresului oxidativ, potrivit unui raport (link direct) din aprilie 2018, publicat  în jurnalul Medicina Oxidativă și Longevitatea Celulară. Murele conțin 40 la sută din doza zilnică recomandată din acest mineral.

Vitamina C ajută la limitarea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi prin activitatea sa antioxidantă, toate având un efect pozitiv asupra tractului gastrointestinal și a imunității, conform NIH.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel