Fructele tăiate te pot îmbolnăvi! Cea mai mare greșeală pe care o faci

Fructele tăiate te pot îmbolnăvi! Cea mai mare greșeală pe care o faci, FOTO unsplash
Fructele tăiate, pe care le găsești în supermarket, te pot îmbolnăvi! 

Fructele gata tăiate nu sunt la fel de nutritive precum cele proaspete, pentru că sunt supuse procesului oxidării, ca urmare a decojirii, spune Bob Brackett, directorul Institute for Food Safety and Health, scrie HuffPost. 

Pericolul de contaminare cu Salmonella, E.coli sau Listeria este destul de mare, deoarece fructele tăiate trec prin mai multe mâini (spălate, curățate, ambalate), adaugă specialistul.

Tăierea și descojirea fructelor presupun expunere la lumină și aer, iar asta duce la oxidarea lor, afectându-le textura, culoarea, chiar și gustul. Aceste alimente își pierd din substanțele nutritive dacă nu sunt consumate imediat.

Gătitul ar putea ucide unele bacterii, dar multe produse sunt consumate crude, sporind riscul. Orice fructe sau legume ar trebui să fie refrigerate sau înconjurate de gheață, atât în ​​propria bucătărie, cât și în magazinul alimentar, spune Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel