GABAPENTINUM - prospect

Foto: Pixabay
GABAPENTINUM – prospect. Acțiune: Anticonvulsivant cu mecanism necunoscut. Deşi este analog structural al GABA, nu este nici agonist, nici antagonist al receptorilor GABA-ergici. Se pare că ar acţiona în metabolismul GABA.

GABAPENTINUM – prospect:

Denumiri comerciale: GABAGAMMA, GABALEPT, GABAPENTIN ARENA, GABAPENTIN AUROBINDO, GABARAN, GRIMODIN 

Formă: capsule

Indicații: Epilepsie: Adjuvant în tratamentul pacienților cu convulsii parțiale care nu pot fi controlate satisfăcător cu alte antiepileptice. Durerea neuropatică la adulți cu vârsta > 18 ani (neuropatie diabetică dureroasă și neuropatie post-herpetică).

Doză: Epilepsie: Adulți și copii > 12 a n i: Doza inițială maximă este de 600 mg/zi. Doza se crește cu maxim 600 mg/zi până se ajunge la o doză de întreținere de 900-2400 mg/zi, administrată în 3 prize zilnice. În unele cazuri, se poate crește doza până la 3600 mg/zi. Durerea neuropatică la adulți > 18 a n i: Aceleași doze folosite pentru trat. epilepsiei. La pacienții cu funcția renală alterată se ajustează doza în funcție de clearance-ul creatininei.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Pacienții trebuie monitorizați în scopul identificării semnelor de ideație suicidară și comportament suicidar. Întreruperea bruscă a trat. poate duce la status epilepticus. Întreruperea sau înlocuirea tratamentului cu alt medicament antiepileptic trebuie făcută în mod treptat, timp de minimum 1 săptămână. Atenție la asocieri cu: antiacide conținând aluminiu și magneziu. Sarcină și alăptare.

Reacții Adverse: Somnolență, ataxie, amețeală, creștere în greutate, fatigabilitate, greață și/sau vărsături, nervozitate, nistagmus, parestezii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel