Galați. Șefa secției ATI a răbufnit: Se vorbește doar de paturi. România are nevoie de oameni de ATI

FOTO: Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați
Dr. Corina Manole, şefa Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Galaţi a descris situația de la unitatea medicală în care lucrează și despre eforturile colegilor săi de a face față valului de pacienți COVID. 

Medicul a răbufnit pe o reţea de socializare, explicănd că numărul limitat de paturi din ATI nu este singura peroblemă cu care se confruntă spitalul din Galați. 


"Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați are un număr de 45 de paturi, dintre care 9 paturi - cu posibilitatea de extindere la 12 - sunt pentru terapie intensivă COVID. Numărul de medici care asigură cele trei linii de gardă - anestezie, terapie intensivă, terapie intensivă COVID este de 9 (NOUĂ) medici titulari( 4 primari, 5 specialiști) la care se adaugă 6 medici rezidenți (3 in anul trei, 2 in anul patru si unul în anul cinci de rezidențiat). Rezidenții au răspundere limitată și trebuie supervizați de către medicul primar sau specialist din linia întâi de gardă.", a transmis dr. Corina Manole, conform paginii de Facebok a Secţiei ATI. 

9 medici titulari au efectuat 633 de anestezii într-o lună


"Din 28 martie, în compartimentul terapie intensivă COVID, au fost îngrijiți 103 pacienți critici din Județul Galați dar și din Dâmbovița și Buzău. În tot acest timp, au fost tratați pacienți critici non Covid si a fost asigurată activitatea la cele 17 săli de operație. Spre exemplu, în luna iulie, cei 9 medici titulari au efectuat 633 de anestezii.

Unitatea de terapie intensivă mobilă, benefică pentru județul nostru în contextul epidemiologic actual, racordată în acest moment la toate utilitățile, va putea fi operațională doar atunci când compartimentul ATI Covid din spital va fi încărcat la capacitate maximă iar personalul existent va fi OBLIGATORIU suplimentat cu personal delegat de către DSP și autoritățile abilitate - 5 medici și 30 de asistente medicale și infirmiere calificate. Consider nedrepte, nedocumentate si nerealiste declarațiile aruncate de curând în spațiul public.Cum am mai afirmat, se vorbește doar de paturi ATI... despre investiții în ventilatoare, monitoare, injectomate. Specialiștii ATI, medici și asistenți medicali, sunt puțini și nu sunt in lumina reflectoarelor. Nu aruncați în ei cu pietre, investiți în pregătirea lor și motivați-i să rămână în țară ! Și mai ales încercați să vorbiți cu ei, să aflați realitatea din aceste secții și să-i priviți in ochi... Fără reflectoare...Cu respect și empatie. Pentru că România are nevoie de TERAPIE INTENSIVĂ ! De oameni de ATI!", a conchis dr. Corina Manole. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel