Gâtul artificial, dispozitivul care ar putea da glas persoanelor mute

Gât
Cercetători din State au creat un "gât" artificial asemeni unei pelicule care se aplică pe piele și transformă mișcările de vorbire în sunete.

Gâtul artificial. Oameni de știință de la American Chemical Society (ACS), una dintre cele mai mari societăți științifice din lume, au creat un dispozitiv artificial care atașat gâtului asemeni unui tatuaj temporar poate transforma mișcările gâtului în sunete.

Prototipul măsura mișcările pe pielea umană precum pulsul sau bătăile inimii, însă nu era suficient de confortabil să fie purtat pentru perioade lungi de timp, precizează sciencedaily. Cercetătorii de la ACS căutau să creeze un dispozitiv subțire, asemeni pielii, care să se aplice ca un tatuaj. De aceea, au folosit grafen, laser și o foaie subțire de film de alcool polivinilic. A ieșit un dispozitiv flexibil, de 0,6 x 1,2 inci.

Cercetătorii au folosit apă ca să atașeze dispozitivul pe pielea gâtului unui voluntar și apoi l-au conectat cu electrozi la o banderolă mică care conținea o placă de circuit, un microcomputer, un amplificator de putere și un decodor. Când voluntarul imita mișcările de vorbire din gât, instrumentul inventat transforma aceste mișcări în sunete cum ar fi cuvintele "OK" și "Nu".

Oamenii de știință speră ca pe viitor să dezvolte dispozitivul să genereze semnale pe care dispozitivul să le traducă în vorbire.

Studiul, AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel