Gemeni, deces: anchetă la un spital din Iași, după acuzații grave de neglijență

Gemenii au decedat la două zile distanță
O anchetă se derulează la Spitalul de Pediatrie  Sfânta Maria din Iași după ce pe rețelele de socializare au apărut informații conform cărora doi copii, gemeni, ar fi murit acolo din cauza neglijenței medicale.

Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi a demarat o anchetă internă după ce o familie din Suceava a reclamat, pe reţelele de socializare, că o pereche de gemeni născuţi prematur au murit la unitatea medicală, din cauza neglijenţei medicale.

Iulia Filip, cea care trebuia să boteze copiii, a declarat luni, presei, că aceştia au fost născuţi pe 30 iunie la Suceava, unde au fost internaţi trei luni, ulterior ei fiind transferaţi la Spitalul de Pediatrie din Iaşi întrucât medicii bănuiau că s-ar fi născut cu citomegalovirus. După ce ar fi fost internaţi trei săptămâni la Spitalul de Pediatrie Sf Maria din Iaşi, cei doi bebeluşi au fost transferaţi la o secţie externă, Secţia de Recuperare Pediatrică, unde sunt spitalizaţi copiii distrofici.

Bebeluşii au murit pe 19, respectiv, 21 octombrie, din cauza stopului cardio respirator şi pneumonie interstiţială, muscoviscidoză şi citomegalovirus.

"Au dat trimitere de la distrofici pentru trei zile, dar acolo i-au ţinut vreo două săptămâni. Nu au explicat pentru ce i-au ţinut acolo (...) Cât au fost ţinuţi la etajul şase, la doamna doctor Anton, au stat la un loc cu copii veniţi din exterior, cu diferite boli. (...) Ei fiind suspectaţi şi de muscoviscidoză nu aveau voie să intre în contact cu persoane bolnave. De acolo ei au luat pneumonie, au răcit, şi s-a ajuns la deces. (...) Au evitat să spună cum de au răcit copiii", a spus Iulia Filip, citată de agerpres.ro.

Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, a declarat că a dispus verificări în acest caz.

"Directorul medical este cel care poate da informaţii. Nu am ştiut nimic despre acest caz. Am dat dispoziţie să fie constituită o comisie care să analizeze cazul. În timpul cel mai scurt vă voi da un răspuns", a declarat presei Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel