Genunchi, tratamentul injectabil care ar putea întineri cartilajul deteriorat în teste

Cartilajul articulatiilor s-ar putea regenera
Cartilajul deteriorat de la genunchi ar putea avea tratament în curând. Un medicament injectabil este în teste clinice în SUA. 

Un nou medicament injectabil, care ar ajuta la regenerarea cartilajului genunchiului la persoanele cu osteoartrită ar putea fi aprobat în scurt timp.

Nathaniel „Ned” David este numele celui care a căutat formula pentru regenerarea țesuturilor, în timp ce Unity Biotechnology este o companie de biotehnologie care dezvoltă medicamente destinate celulelor senescente, adică cele care și-au pierdut capacitatea de a se diviza și de a contribui la îmbătrânire. Acest lucru se întâmplă în genunchi atunci când cartilajul se rupe și nu se mai poate regenera.

Medicația pentru artroză pe care compania de biotehnologie a început să o testeze la oameni în toamna trecută ar putea să aibă un efect mai mare decât doar regenerarea cartilajului deteriorat din genunchi.

După cum publică portalul Gestion.pe, cercetătorii spun că „este primul pas pentru a ne face să ne simțim din nou tineri”.

„Îmbătrânirea nu este un fenomen rigid și inflexibil”, a spus, conform Bloomberg.com, biochimistul instruit la Harvard și la Universitatea din California, Berkeley. Primele rezultate ale testelor cu medicamentul UBX0101 sunt așteptate să fie publicate anul viitor, după ce compania a început deja studiul clinic de faza II.

Ambiția lui David este de a stabili un nou domeniu științific pe care îl numește medicină senolitică. Senoliticele sunt molecule mici care pot induce selectiv moartea celulelor care au intrat într-o stare cunoscută sub denumirea de senescență: acestea nu se mai divizează și, în schimb, declanșează o inflamație cronică la nivel scăzut, care este dăunătoare pentru celulele din jur.

Senescența este asociată cu o gamă largă de boli care apar mai ales la bătrânețe, precum boli de inimă, glaucom, accidente vasculare cerebrale și artrită. În opinia lui David, ideea este nu numai să prelungească viața, ci să le permită persoanelor în vârstă să ducă o viață mai sănătoasă atâta timp cât este rândul lor să fie în această lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel