Georgiana Marian de la Antibiotice SA: Nu trebuie să blamăm antibioticele, antiinfecțioasele, trebuie să găsim soluții
10 iul 2019 / 13:05
Georgiana Marian de la Antibiotice SA Iași a declarat la dezbaterea "Health România", organizată de DC Media Group, că trebuie găsite soluții la rezistența la antibiotice, o problemă globală care va genera milioane de morți.
de  Florina Pop
Georgiana Marian de la ANtibiotice SA Iași  FOTO: Dc Media Group

Georgiana Marian, antibiotice. La dezbaterea Health România, organizată de DC Media Group, managerul științific și de farmacovigilență al Antibiotice SA Iași, Georgiana Marian, a vorbit despre problema globală a rezistenței la antibiotice și despre proiectul "Antibioticele Mileniului III" pe care compania unde activează îl aplică tocmai în ideea de a educa publicul privind folosirea corectă a acestor medicamente.

"Rezistența bacteriană reprezintă o problemă globală de sănătate publică, o problemă care, conform experțiilor, până-n 2050, dacă nu găsim soluții, va genera peste 10 milioane de decese la nivel global și costuri globale de peste 100 de miliarde de dolari. Într-adevăr, utilizarea excesivă a antibioticelor este incriminată ca inductor de rezistență bacteriană, însă, pentru a combate acest lucru, nu trebuie să blamăm antibioticele, antiinfecțioasele, trebuie să găsim soluții prin care să le protejăm", a afirmat Georgiana Marian.

Georgiana Marian, antibiotice: soluții?

Aceasta a amintit ca posibile soluții educația publicului și a profesioniștilor, implicarea tuturor factorilor din sănătate. Iar un pas în acest sens al Antibiotice SA este derularea unui proiect numit "Antibioticele Mileniului III". Acesta funcționează de ceva vreme, adaugă Georgiana Marian, o "platformă de comunicare și dezbatere profesională prin care dorim să dezvoltăm și susținem soluții de utilizare judicioasă a acestor medicamente".

Compania amintită este principalul exportator de medicamente al României, iar o parte din export îl reprezintă substanța activă, nistatină, care se produce în țară. Mai exportă medicamente finite – antiinfecțioase. "Nicio procedură chirurgicală, nicio procedură în oncologie, nicio procedură în transplant nu ar putea fi realizată fără suportul antiinfecțioaselor, medicamentelor antibiotice", adaugă Georgiana Marian.

Ministrul Sănătății a precizat că până la sfârșitul anului această companie va deschide filiale în Hong Kong și Vietnam.

Forumul „HEALTH ROMÂNIA: Radiografia sistemului de sănătate în 2019” a fost organizat de trustul de presă DC Media Group. Evenimentul, care a fost transmit simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News, DC Business și DC Medical, i-a avut ca parteneri principali pe Abbvie și Antibiotice Iași. Alături de ei, parteneri au fost Terapia (parte a Sun Pharma Company), Rețeaua privată de Sănătate Regina Maria, Pfizer, Roche, Servier și lanțul de clinici private Sanador.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?