Ginecolog? Endocrinolog? Unde merge o femeie la menopauză

Baie în apă rece
EXCLUSIV
Medicul Iosif Niculescu sfătuiește femeile care bănuiesc că ar fi intrat la menopauză să meargă la doctor. Doamnele peste 40 de ani trebuie să-și facă anumite verificări periodice.

Doctorul Iosif Niculescu, specialist în Obstretică și Ginecologie, le spune reprezentantelor sexului frumos să meargă la medic când bănuiesc că au intrat la menopauză, indiferent că optează pentru un ginecolog sau endocrinolog. ”Important e să meargă la cineva, iar acel specialist, fie endocrinolog, fie ginecolog, va găsi suficiente motive să declanșeze o procedură de investigație sau să găsească niște cauze. Iar dacă acele cauze sunt legate de deprivarea hormonală, ea poate fi corectată”, explică medicul Iosif Niculescu.

Potrivit acestuia, apelarea la un specialist în Ginecologie este necesară ca și la un endocrinolog deoarece mai sunt câteva verificări pe care o femeie ar fi bine să le facă: screening de cancer de col uterin, de cancer ovarian, eventual de endometru. Acesta mai subliniază că doamnele peste 40 de ani ar trebui măcar o dată la doi ani să facă, preventiv, verificări pentru cele trei tipuri de cancer enumerate mai devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel