GLUCOSAMINUM - prospect
13 ian, 16:38
GLUCOSAMINUM – prospect. Acțiune: Stimulator al sintezei glucozaminoglicanilor și proteoglicanilor fiziologici la nivelul condrocitelor, precum și al sintezei acidului hialuronic la nivelul sinoviocitelor.
de  DCMedical Team
Foto: Pixabay

GLUCOSAMINUM – prospect:

Denumiri comerciale: CARTIFLEX, DONA, SLIDEFLEX 

Forma: Comprimate filmate; Pulbere pentru soluție orală

Indicații: Ameliorarea simptomelor osteoartritei genunchiului cu intensitate ușoară până la moderată.

Contraindicații: Hipersensibilitate la glucozaminosulfat, pacienți alergici la crustacee.

Atenție!: La pacienții cu toleranță scăzută la glucoză, se recomandă ca înainte de începerea tratamentului și periodic în timpul terapiei, să se efectueze monitorizarea glicemiei și, unde este cazul, a necesarului de insulină. La pacienții cu risc cunoscut de afecțiuni cardiovasculare, se recomandă monitorizarea lipidemiei, deoarece la pacienții tratați cu glucozamină a fost raportată în câteva cazuri hipercolesterolemie. Pacienții cu astm bronșic la care se inițiază tratamentul cu glucozamină, trebuie avertizați cu privire la potențialul de agravare a simptomelor astmului bronșic.

Reacții Adverse: Greață, dureri abdominale, indigestie, constipație, diaree, cefalee, fatigabilitate, erupții cutanate tranzitorii, prurit, eritem facial tranzitoriu. Reacțiile adverse raportate sunt, de obicei, ușoare și tranzitorii.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?