GONADOTROPHINUM CHORIONICUM - prospect

Foto: Pixabay
GONADOTROPHINUM CHORIONICUM – prospect. Acțiune: Gonadotropină corionică umană, cu activitate predominant luteinizantă; la femei, declanșează ovulația (prin stimularea maturării foliculare tardive) și formarea corpului galben; la bărbați, stimulează producerea de testosteron.

GONADOTROPHINUM CHORIONICUM - prospect

Denumiri comerciale: PREGNYL 5000, OVITRELLE 

Forma: Soluție injectabilă seringă preumplută, liofilizat pentru soluție injectabilă plus solvent

Indicații: La femei: infertilitate anovulatorie, avort habitual, amenințare de avort. 

La bărbați: hipogonadism hipogonadotrofic. Criptorhidism. Oligoastenospermie și azoospermie.

Contraindicații: Tumori hipofizare sau ovariene, carcinom de prostată sau neoplasm androgen - dependent. Disgenezie ovariană, absența uterului, menopauză precoce, ocluzie tubară cu excepția cazului în care pacienta se află în terapie de superovulație pentru fertilizare in vitro. Tromboflebita activă; hipersensibilitate la gonadotrofină; în reducerea surplusului ponderal; alăptare.

Atenție!: Nu este eficace la bărbați cu FSH crescut; prudență în hipotiroidism, deficit adrenocortical sau hiperprolactinemie, afecțiuni cardiace sau renale, epilepsie, migrenă sau astm bronșic; poate produce sindrom de hiperstimulare ovariană; risc de sarcini multiple; poate produce precocitate sexuală.

Reacții Adverse: Reacție locală/durere la locul de injecție. Cefalee, astenie, depresie, iritabilitate, agitație. Reacții alergice. Sindrom de hiperstimulare ovariană la femei. La bărbați: retenție lichidiană, edeme, senzație de tensiune la nivelul mameloanelor, ginecomastie, precocitate sexuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel