GOSERELINUM - prospect

Foto: Pixabay
GOSERELINUM – prospect. Acțiune: Analog de gonadorelină; după stimularea inițială a secreției de gonadotropină hipofizară, administrare prelungită de goserelină inhibă secreția gonadotropinei, cu supresia producerii de hormoni sexuali de către gonade.

GOSERELINUM – prospect:

Denumiri comerciale: RESELIGO, ZOLADEX

Forma: Implant seringă preumplută monodoză

Indicații: Implant 3,6 mg: cancer de prostată; cancer de sân la femeile la pre- și peri-menopauză, care răspunde la trat. hormonal; endometrioză; reducerea dimensiunilor endometrului înaintea ablației chirurgicale; fibromatoză uterină; reproducere asistată, prin supresiaglandei hipofize pentru pregătirea superovulației. Implant 10,8 mg: carcinom de prostată metastazat, carcinom de prostată local avansat, ca o alternativă la orhiectomie bilaterală, tratamentul adjuvant al radioterapiei la pacienții cu carcinom de prostată localizat, cu risc crescut de progresie sau local avansat, tratamentul adjuvant înainte de radioterapie la pacienții cu carcinom de prostată localizat, cu risc crescut de progresie sau local avansat, trat. adjuvant al prostatectomiei radicale la pacienții cu carcinom de prostată local avansat, cu risc crescut de progresie a bolii.

Contraindicații: Hipersensibilitate la goserelină sau alți analogi LH-RH sau la oricare din excipienți; sarcină.

Atenție!: Obstrucție ureterală și compresiune spinală la bărbați; reducere a densității minerale osoase la femei și bărbați; creștere a rezistenței cervixului uterin. Se monitorizează glicemia.

Reacții Adverse: Hipersensibilitate, artralgii, rash cutanat, hTA (hipotensiune arterială), HTA (hipertensiune arterială), echimoze la locul de injectare, bufeuri, scădere a libidoului, obstrucție ureterală, cefalee, modificări ale afectivității, inclusiv depresie, uscăciunea mucoasei vaginale și modificări ale dimensiunilor sânilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel