Grăsimea, vitală pentru creier. Mihaela Bilic: programați să ne îngrășăm
19 oct 2020 / 10:44
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că grăsimea este vitală pentru funcționarea optimă a creierului și că natura ne-a programat să ne îngrășăm.
de  Adisa Codruț
Obezitatea

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a declarat că grăsimea este vitală pentru dezvoltarea și funcționarea creierului. 

"Deși ni se pare că noi, oamenii, arătăm așa de o veșnicie, istoria evoluției speciilor ne confirmă că avem în spate 7 milioane de ani de existență, cu modificările de rigoare - și ca aspect, și ca obiceiuri. (...) Odată cu industrializarea din anii ‘70, cu supraproducția alimentară și cu alimentele ultra-procesate, am ajuns să ne confruntăm cu obezitatea. (...) Deci potențial de îngrășare am avut mereu, sătuli nu prea am fost de-a lungul istoriei. 
(...) Nimic întâmplător dacă ne gândim că hormonii sexuali sunt dependenți de grăsime, adolescenții la pubertate au nevoie de 5-6 kg de grăsime în plus ca să poată dezvolta caracterele sexuale secundare. Grăsimea este vitală și pentru formarea și funcționarea optimă a creierului, iar depozitele de grăsime din corp sunt garanția independenței noastre energetice- ca un fel de baterie de rezervă a telefonului, care asigură supraviețuirea și funcționarea chiar dacă nu mâncăm nimic câteva ore-zile”, a declarat medicul Mihaela Bilic.

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?