Alimente în care găsești grăsimile de care ai nevoie dar pe care corpul nu le poate produce

Acizii grași din pește    FOTO: pexels.com
Acizii grași omega-3 pot aduce beneficii substanțiale pentru sănătate, în special pentru sănătatea inimii. 

Acizii grași omega-3 sunt esențiali pentru organism din mai mult epuncte d evedere. Prin adăugarea acestora la dietă este favorizată sănătatea inimii. 
Iată câteva beneficii uimitoare ale acizilor grași omega-3 pe care oricine ar trebui să le cunoască, pentru sănătate. Este posibil să fi auzit despre grăsimile sănătoase și despre cât de esențial este să le adăugăm la dietă, potrivit ndtv.com. Una dintre grăsimile sănătoase este omega-3. 
Beneficiile pentru sănătate ale acizilor grași omega-3 sunt destul de cunoscute. Corpul nu poate produce aceste grăsimi, dar acestea sunt esențiale pentru o funcționare sănătoasă a corpului.
De la sănătatea inimii la funcția sănătoasă a creierului, acizii grași omega-3 susțin mai multe funcții.

Peștii grași sunt cele mai bune surse de acizi grași omega-3, dar sunt și câteva surse vegetale. Potrivit Institutului Național de Sănătate, adulții cu vârsta peste 18 până la 50 de ani și peste ar trebui să consume 1,6 grame (masculin) și 1,1 grame (feminin) zilnic. 
Iată câteva beneficii notabile pentru sănătate ale acizilor grași omega-3. De asemenea, vedeți câteva surse de hrană pe bază de plante.

1. Extrem de benefic pentru sănătatea inimii
Acizii grași omega-3 fac minuni pentru sănătatea inimii. Ajută la controlul riscului de boli de inimă. Adăugarea acizilor grași omega-3 în dietă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol și a inflamației. Aceștia sunt factori de risc obișnuiți pentru bolile de inimă și omega-3 ajută la combaterea acestora.

2. Ajută la combaterea depresiei
Depresia este o afecțiune obișnuită în aceste zile, care afectează capacitatea individului de a îndeplini funcții de zi cu zi. Studiile au arătat că acizii grași omega-3 pot ajuta la controlul simptomelor depresiei, precum și ale anxietății.

3. Sprijină funcția creierului
Acizii grași omega-3 sunt, de asemenea, de ajutor în stimularea funcției creierului. Potrivit studiilor, acestea pot ajuta la combaterea declinului mental legat de vârstă și progresia bolii Alzheimer. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute pentru controlul simptomelor ADHD la copii.

4. Reduce inflamația
Inflamația cronică este dăunătoare sănătății. Acizii grași omega-3 au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la combaterea inflamației și la reducerea riscului de boli de inimă, anumite tipuri de cancer și alte câteva afecțiuni cronice.

5. Promovează sănătatea ochilor
Utilizarea intensă a gadgeturilor cu ecrane luminoase în zilele noastre a contribuit în mod major la deteriorarea sănătății oculare. O dietă sănătoasă și alte măsuri de precauție pot ajuta la combaterea problemelor legate de ochi. O cantitate suficientă de omega-3 poate ajuta la reducerea riscului de degenerescență maculară, conform cercetărilor.

Surse de hrană pe bază de plante
Majoritatea surselor alimentare de acizi grași omega-2 sunt produse de origine animală. Unele dintre sursele vegetale sunt: ​​semințe de in, nuci, alimente din soia, semințe de dovleac, semințe de chia, varză de Bruxelles și semințe de cânepă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel