Gravidele, sfătuite să renunțe de tot la cafea. Motivele

Consumatori de cafea
Gravidele și femeile care doresc să aibă un copil sunt sfătuite să renunțe la cafea, susține o analiză a mai multor studii.

Femeile care sunt însărcinate sau încearcă să conceapă sunt sfătuite să renunțe la cafea deoarece dovezile analizei mai multor studii arată că consumul de cofeină este asociat cu avort spontan, greutate scăzută la naștere a bebelușului, naștere prematură, leucemie acută în copilărie, exces de greutate și obezitate pentru viitorul copil. Institutul Național de Sănătate din Marea Britanie, Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi, Ghidurile dietetice pentru americani și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor au stabilit ca nivel sigur o cafea cu 200 mg cofeină pentru gravide – adică două căni de cafea pe zi, potrivit unui comunicat al jurnalului științific BMJ.

32 de studii susțin că prezența cofeinei în organismul mamei a crescut semnificativ riscul rezultatelor adverse ale sarcinii. ”Mai exact, dovezile științifice cumulate susțin femeile însărcinate și femeile care au în vedere sarcina sunt sfătuite să evite cofeina”, susține autorul analizei studiilor.

Analiza, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel