Grețurile ”matinale” se întind pe toată durata zilei
02 iul 2020 / 07:31
Cercetătorii susțin că expresia ”grețuri matinale” este înșelătoare întrucât gravidele experimentează grețuri și stări de vomă și în alte momente ale zilei.
de  Florina Pop
Când rămâi mai ușor însărcinată

O cercetare derulată de Universitatea Warwick consideră că expresia ”grețuri matinale” este înșelătoare deoarece gravidele pot avea stări de greață și după-amiaza sau/și seara. Este primul studiu care demonstrează că gravidele experimentează stări de greață și de vomă nu doar dimineața. 256 de femei însărcinate au ținut jurnale cu simptomele experimentate din ziua în care au aflat că sunt însărcinate până în a 60-a zi de sarcină.

Cercetătorii au folosit informațiile din jurnale pentru a prezice probabilitatea de a avea greață și a vărsături în fiecare oră a zilei, defalcate în săptămâni după ultima ovulație. Astfel au descoperit că, în timp ce vărsăturile erau cele mai frecvente între 7.00 și 13.00, greața persistă pe parcursul întregii zile, nu doar dimineața. Multe gravide au notat că au vomat seara. Concluzia cercetătorilor: probabilitatea de a prezenta greață este întâlnită în săptămânile 5, 6 și 7, în timp ce pentru vărsături este în săptămâna a șaptea, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?