Greșeala banală care strică ouăle. Unde ar trebui, de fapt, DEPOZITATE în frigider

Ouă  FOTO: pixabay
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, explică de ce nu este indicat să depozităm ouăle în locul special din ușa frigiderului.

Profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, explică, într-o postare recentă, de ce nu e bine să păstrăm ouăle pe ușa frigiderului.

”Nu este indicat să depozităm ouăle în locul special amenajat din ușa frigiderului?Dacă alegem să păstrăm ouăle în frigider, nu se recomandă așezarea lor în locul destinat de pe ușa frigiderului. Deschiderea și închiderea repetată a frigiderului provoacă agitarea ouălor, aspect care accelerează procesul de deshidratare a albușului din interior, prin respirația care are loc prin porii prezenți în coaja oului. Pentru a încetini scăderea umidității este indicat să păstrăm ouăle într-un recipient închis ermetic, așezat pe unul dintre rafturile frigiderului”, notează acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel