Gripă, 11 copii diagnosticați într-o zi la Buzău

Copil bolnav
11 copii s-au prezentat luni, 20 ianuarie, la UPU a Spitalului Județean Buzău. Toți au fost diagnosticați cu gripă.

Gripă, Buzău. Un număr de unsprezece copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani s-au prezentat, luni, la secţia Pediatrie a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, în urma testului rapid aceştia fiind diagnosticaţi cu gripa de tip A şi B, a anunţat, marţi, Biroul de presă unităţii medicale.

Aceştia se adaugă altor 12 persoane, un tânăr de 20 de ani şi 11 copii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani, diagnosticate cu gripă de tip A şi B în perioada 18-20 ianuarie, patru dintre minori fiind trimişi la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală. Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, copiii prezentau febră foarte mare, cefalee şi vărsături, potrivit Agerpres.

Vizitele în secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie ale spitalului au fost suspendate, luni, iar personalul medical şi pacienţii suspecţi de gripă de la secţia Pediatrie a UPU vor purta echipament de protecţie, respectiv mască, a anunţat conducerea unităţii sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel