Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gripă, a crescut numărul deceselor la 19
19 ian, 14:34
Gripa a ucis 19 români în acest sezon. Ultimul caz raportat astăzi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică este al unei femei în vârstă de 45 ani, din județul Ialomița. Aceasta a murit din cauza virusului gripal tip A, subtip H1, dar avea condiții medicale preexistente.
de  Alexandra Mănăilă
În România, acum săptămână a fost declarată epidemie de gripă

Femeia nu fusese vaccinată antigripal, la fel ca toate celelalte cazuri care s-au soldat cu deces. În România, rata vaccinării antigripale este de doar 8%, ceea ce situează țara noastră pe locul 3 în Europa, după Estonia şi Letonia.

 La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 90963, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).  Ministrul Sănătății a declarat că în acest moment avem o săptămână epidemică, iar dacă vom avea încă 2-3 săptămâni epidemice, va fi declarată epidemie de gripă.

Ştiri Recomandate

Comentarii