Gripă, alte două cazuri confirmate în județul Bihor

Răceala, gripă, afecțiuni respiratorii
Până la 5 februarie, în sezonul 2019-2020, au fost confirmate 11 cazuri de gripă în județul Bihor.

Gripă, Bihor. Reprezentanții DSP Bihor precizează că în sezonul 2019/2020 au fost confirmate, până în data de 5 februarie, 11 cazuri de gripă la populația județul Bihor. Iar în această săptămână au fost confirmate două cazuri. Este vorba de o persoană de sex feminin, 52 ani, domiciliată în localitatea Avram Iancu, nevaccinată antigripal, cu patologie asociată constând din hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II, obezitate gradul I. Femeia a fost confirmată infecție cu virus gripal AH1N1 și din 27 ianuarie se află la Spitalul Municipal Salonta. Pe 30 ianuarie a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, secția ATI, unde se administrează și tratament antiviral cu Tamiflu. Medicii precizează că, în prezent, starea pacientei este gravă.

Cel de-al doilea caz de gripă diagnosticat este la un bărbat de 15 ani, din Oradea, nevaccinat antigripal, confirmat cu infecție virus gripal tip B. Pacientul s-a adresat la medicul de familie pe 29 ianuarie, a primit tratament simptomatic, iar acum este bine.

Potrivit acelorași surse, s-au raportat, la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Bihor pentru săptămâna 27.01.2020 – 2.02.2020, 8.711 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, în creștere față de săptămâna precedentă (5307 cazuri); din cele 8711 cazuri au necesitat internare 162 cazuri. La acestea se adaugă 1.549 cazuri de pneumonie și bronhopneumonie, în creștere față de săptămâna precedentă (1.326 cazuri). Din cele 1.549 cazuri au necesitat internare 268 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel