Gripă: două persoane au murit în județul Bihor

Lumânare aprinsă
Două persoane au murit din cauza gripei în județul Bihor, este vorba despre un bărbat de 50 de ani și o femeie de 52 de ani, care aveau și alte boli asociate.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a anunţat, joi, decesul a două persoane în cazul cărora a fost confirmată gripa, fiind vorba de un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 52 de ani, cu patologie asociată.

Potrivit unui comunicat al DSP, bărbatul de 50 de ani, domiciliat în comuna Finiş, era nevaccinat, fiind confirmată infecţia cu virus gripal AH1N1. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal din Beiuş de pe 22 ianuarie până pe 25 ianuarie, când a fost transferat la Spitalul Clinic Clinic Judeţean de Urgenţa Oradea - Secţia ATI. Evoluţia bolii s-a agravat sub ventilaţie artificială, decesul survenind miercuri seara.

Al doilea deces a fost înregistrat în cazul unei femei de 52 de ani, domiciliată în localitatea Avram Iancu, nevaccinată antigripal, cu patologie asociata constând din hipertensiune arteriala, diabet zaharat de tip II, obezitate gradul I, fiind confirmată infecţia cu virus gripal AH1N1. Pacienta s-a prezentat pe 27 ianuarie la Spitalul Municipal Salonta, unde a fost tratată până pe 30 ianuarie, dată la care a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Oradea, secţia ATI.

„În ciuda tratamentului complex administrat, inclusiv tratament antiviral cu Tamiflu, evoluţia stării clinice a pacientei a fost gravă, decesul a survenit în cursul dimineţii zilei de 13 februarie”, se arată în comunicatul citat de agerpres.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel