Gripă, încă 2 decese: un bebeluș și un vârstnic. Crește numărul cazurilor

Bronșiolita
Gripa face noi victime. Un copil în vârstă de 10 luni și un bărbat de 69 de ani au murit ieri, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Cele două decese se adaugă celor 5 înregistrate de la începutul anului, cauzate de gripă. 

Bebelusul de sex masculin, din jud.Ilfov, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1, fusese internat la Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu'' din Capitală, pe secţia de ATI cu stare generală extrem de gravă, cu insuficienţă respiratorie marcată cu toate analizele modificate.

,,S-a testat şi s-a pus diagnosticul de gripă tip A chiar din UPU. A fost necesară intubaţia. Nu a răspuns la tratamentul specific”. ', a declarat, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru. Potrivit Agerpres, s-a declarat decesul după un stop neresuscitabil, în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a specificat că bebelușul nu era vaccinat antigripal.   

Tot duminică a decedat și un bărbat în vârstă de 69 de ani, din jud. Prahova, confirmat cu același tip de virus gripal tip A. Vârstnicul avea condiții medicale preexistente și era nevaccinat antigripal. Ultimele date ale Institutului Național de Sănătate Publică arată că aproape 53.000 de români au făcut infecții respiratorii acute în intervalul 31 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019. De la începutul sezonului au fost confirmate 105 cazuri de gripă - 34 cazuri gripă cu virus AH1, 25 cazuri gripă cu virus AH3, 45 cazuri gripă cu virus A nesubtipat, un caz gripă cu virus B. Față de aceeași perioadă a anului trecut, numprul cazurilor de gripă este de trei ori mai mare. Medicii îndeamnă populația să se vaccineze antigripal și atenționează cu numărul cazurilor de gripă și viroze ar putea crește în perioada următoare.

Bilanțul cazurilor de gripă îl puteți citi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel