Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gripă: Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, program de vizită redus
07 feb, 17:04
Programul de vizită de la Spitalul Județean Alba Iulia a fost redus din pricina epidemiei de gripă și creșterii numărului pacienților cu simptome respiratorii în județ.
de  Adisa Codruț
Salon de spital    FOTO: pexels.com

Gripă, program. Programul de vizită de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a fost redus, măsura fiind luată în contextul epidemiei de gripă şi a creşterii numărului de pacienţi cu simptome respiratorii de la nivelul judeţului. "Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a luat o serie de măsuri cu scopul de a preveni răspândirea îmbolnăvirilor, în contextul decretării epidemiei de gripă şi a creşterii numărului de pacienţi cu simptome respiratorii de la nivelul judeţului. Astfel, programul de vizită la SJU Alba Iulia a fost modificat, iar aparţinătorii pot vizita pacienţii internaţi, de luni până vineri, între orele 17,00 şi 19,00, respectiv sâmbătă şi duminică, între orele 15,00 şi 18,00", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

Excepţie face secţia de boli infecţioase, situată în altă zonă, pe strada Decebal, unde programul de vizită este mai scurt, respectiv de luni până vineri, între orele 16,00 şi 17,00, respectiv sâmbătă şi duminică între orele 14,00 şi 15,00. Reprezentanţii spitalului fac apel la înţelegerea aparţinătorilor cu privire la necesitatea respectării noului program de vizită şi transmit că măsura a fost luată spre binele tuturor - pacienţi, aparţinători, cadre medicale.

Potrivit comunicatului, totodată, au fost luate şi alte măsuri, cum ar fi refacerea stocurilor de echipamente de protecţie şi a celor de medicaţie antivirală, a stocurilor de săpun lichid, prosoape de hârtie, antiseptice şi dezinfectante. De asemenea, se efectuează triajul epidemiologic al personalului, iar pacienţii din unitatea de primiri urgenţe şi ambulatoriul integrat primesc măşti de protecţie. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?