Gripă: Un copil operat pe creier, care avea și gripă, a murit la Spitalul Grigore Alexandrescu
27 ian 2020 / 22:05
Un copil în vârstă de doi ani, care fusese operat pe creier și care făcuse gripă cu virus de tip B, a murit sâmbătă la Spitalul Grigore Alexandrescu
de  Adisa Codruț
Copilul este internat pentru tratament

Purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, dr Raluca Alexandru, a explicat că un copil de doi ani care fuses operat pe creier a decedat sâmbătă, iar la analize s-a constatat că avea și gripă.

„Este vorba despre un copil care a avut o tumoare pe creier, care era internat de aproximativ două săptămâni. El nu a fost internat pentru diagnosticul de gripă. Noi nu internăm gripe. El a fost cu alte afecțiuni, avea și o traheostomă montată. A venit într-o stare destul de gravă, cu probleme respiratorii, respira pe tub și a fost montat la aparate. A prezentat complicații. În final s-a făcut și un test de gripă și a ieșit pozitiv. La început, la internare, a ieșit negativ, dar peste o zi sau două a ieșit pozitiv la gripă, la laborator. (...) A murit sâmbătă. Fusese operat pe creier. Avea comorbidități. (...) A fost și testul de gripă B pozitiv, nu știu dacă aceasta a fost cauza principală", a afirmat dr Raluca Alexandru, conform Agerpres.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?