Gripă, un sibian de 43 de ani a murit

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Un pacient de 43 de ani, din județul Sibiu, a murit în urma unui stop cardio-respirator. Fusese internat la Spitalul Județean Sibiu cu gripă.

Gripă, deces. Conducerea Spitalului Clinic Județean Sibiuanunță că pacientul de 43 de ani, internat pe 12 ianuarie cu gripă a murit. Analizele de laborator făcute la Institutul Cantacuzino au confirmat prezenţa virusului gripal. Bărbatul a decedat duminică, 26 ianuarie, în urca unui stop cardio-respirator neresuscitabil.

Acesta a fost internat în data de 12 ianuarie fiind diagnosticat cu gripă. ”Evoluţia sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Stare sa s-a agravat, prezentând insuficienţă multiplă de organe şi sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator. În perioada 24.01 - 26.01 inclusiv, în cadrul Secţiei Clinice Boli infecţioase au fost consemnate 10 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide dintre care 4 persoane au fost internate. De asemenea, au mai fost internate 10 persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice. Pacienţii sunt stabili şi sub tratament, internaţi în cadrul secţiei Boli Infecţioase”, precizează conducerea spitalului.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu au fost informați în această dimineață de cei de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu despre decesul pacientului în vârstă de 43 de ani, din Poplaca, confirmat cu virus gripal de tip AH1 pandemic 2009 la Institutul Cantacuzino din București.

Bărbatul a fost al doilea caz confirmat cu gripă din județul Sibiu în sezonul 2019-2020. În sezonul 2018-2019 s-au înregistrat 4 cazuri de deces din pricina gripei în județul Sibiu, la pacienți cu vârsta cuprinsă între 50 și 79 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel