Hemoragie digestivă. Ce este, cum se manifestă

Hemoragia digestivă, cea mai frecventă dată de combinația de medicamente
Hemoragia digestivă este pierderea de sânge de la nivelul tubului digestiv. 

În funcție de locul unde s-a produs sângerarea, hemoragia digestivă poate fi superioră, când sângerarea se produce la nivelul esofagului, stomacului și o parte din duoden, sau interioară, adică sângerare la nivelul intestinului subțire sau al colonului.  

În funcție de severitate, poate fi acută sau cronică. Cea cronică e frecvent întâlnită, cu sângerări reduse cantitativ.  

Dr. Dana Gabriela Moraru, medic specialist gastroenterologie, Anima Victoriei, a explicat cum se manifestă cele două forme 

Hemoragia digestivă superioară se manifestă prin eliminarea de sânge pe gură prin vărsătură (hematemeza), prin melena (emisia unui scaun moale, lucios, negru ca păcura, aderent la vasul WC), prin hematochezia (eliminarea de sânge roşu prin anus, este o urgență medicală, apare în urma sângerării masive în tubul digestiv), prin anemia feriprivă.

În ceea ce privește hemoragia digestivă inferioară, ea se exteriorizează prin recoragia (eliminare de sânge prin anus, dacă sângerarea e joasă, sângele e roșu curat, dacă e înaltă e mai vișiniu și poate fi amestecat cu fecale), prin anemia feriprivă (apare când vorbim despre hemoragie digestivă cronică, trece neobservată). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel