Hepatită A: zece copii, diagnosticați în ultimele zile în Covasna

Hepatita C
Zece copii au fost diagnosticați în ultimele zile cu hepatită A, în Sfântu Gheorghe. Conducerea spitalului este îngrijorată de numărul mare de pacienți, în condițiile în care spațiile pentru izolarea lor sunt insuficiente, fiind ocupate în mare parte de pacienți COVID-19.

Zece copii diagnosticaţi cu hepatită A au fost internaţi în ultimele zile la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe. Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a menţionat că este îngrijorat de acest număr mare de cazuri în contextul epidemiologic actual, întrucât şi pacienţii cu acest diagnostic, asemenea celor cu COVID-19, necesită izolare, iar spaţiile sunt insuficiente.
„De luni de zile tot discutăm că trebuie spălate mâinile, că trebuie să avem grijă la igienă şi, iată, avem la ora actuală în spital 10 cazuri de hepatită A confirmate (...). Mesajul că trebuie să ne spălăm pe mâini nu a ajuns la toată lumea (...). Sunt copiii toţi, nu este vorba despre un focar, adică nu au venit toţi cei 10 de la o singură adresă sau o singură zonă, ci din mai multe puncte din judeţ. (...) Am găsit o soluţie de moment pentru aceşti pacienţi, dar va trebui să găsim o soluţie definitivă. Soluţia pe moment este izolarea lor într-o altă secţie şi căutăm în continuare soluţii. (...) Au mai fost cazuri de hepatită A, dar sporadic, însă în momentul de faţă sunt 10 cazuri. Asta e un motiv de îngrijorare şi un motiv pentru a atrage atenţia din nou la grijă. Cum spuneam, hepatita A este boala mâinilor murdare”, a declarat Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de agerpres.ro.
Conducerea spitalului s-a arătat, încă de săptămâna trecută, preocupată de găsirea unui spaţiu separat pentru pacienţii cu boli contagioase, altele decât COVID-19, cum ar fi hepatita, rujeola sau scarlatina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel