Hepatita C, un dușman de care am putea scăpa până-n 2030? Explicațiile medicului Anca Trifan
28 dec 2020 / 17:50
Profesoara și medicul Anca Trifan a vorbit la emisiunea DC Medical, Academia de Sănătate, moderată de academicianul Irinel Popescu, despre tratamentele revoluționare ale hepatitei C.
de  Florina Pop
EXCLUSIV

Profesoara și medicul Anca Trifan a discutat, la emisiunea Academia de Sănătate, cu academicianul Irinel Popescu despre ultimele descoperiri legate de hepatita C.

”Poate dacă în ultimii cinci ani nu ar fi apărut tratamentele revoluționare pentru hepatita cronică virală C, care au schimbat totul în această arie. Și când zic că au schimbat totul, chiar au schimbat totul pentru că de la a vorbi despre o ameliorare despre un răspuns virusologic susținut în 40-50% din cazuri, deci în mai puțin de jumătate din cazuri, la a vorbi – nu exagerez – în ”gura mare” - că putem vindeca, eradica în proporție de peste 99 % infecția virală C, aș spune că, într-adevăr, s-a schimbat fața medicinei. (...) Dar putem spera mai mult, putem spera, așa cum OMS a început să stabilească scopuri, ținte, putem spera să eradicăm hepatita C pe glob, sau măcar să o eliminăm. Este o diferență de nuanță între eradicare și eliminare, eradicarea e ceva mai mult, dar măcar să eliminăm hepatita C pe glob până în 2030”, a afirmat medicul Anca Trifan.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?