HEXOPRENALINUM - prospect

Foto: Pixabay
HEXOPRENALINUM – prospect. Acțiune: Bronhodilatator; tocolitic. Relaxează musculatura netedă prin mecanism agonist la nivelul receptorilor adrenergici beta-2.

HEXOPRENALINUM – prospect:

Denumirea comercială: GYNIPRAL® 

Forma: soluție injectabilă

Indicații: Tocoliză acută: Suprimarea travaliului în timpul nașterii în caz de asfixie acută intrauterină (suferință fetală), oprirea travaliului înainte de cezariană. În caz de prezentație transversă, înaintea efectuării manevrelor de rotație, în prolaps de cordon ombilical sau travaliu distocic. Ca măsură de urgență pentru trat. pacientelor în ambulator în caz de naștere prematură, înainte de transportarea la spital. Tocoliză masivă: Oprirea travaliului prematur eficient cu angajarea fătului și/sau dilatarea colului uterin. Tocoliză pe termenlung: Prevenirea travaliului prematur cu contracții uterine de intensitate și frecvență crescute fără angajarea capului sau dilatarea colului uterin. Oprirea contracțiilor uterine înaintea timpului, în timpul și după cerclajul colului uterin.

Contraindicații: Hipersensibilitate la unul din componentele preparatului. La paciente astmatice sau cu hipersensibilitate la sulfit. În: hipertiroidism, afecțiuni cardiace, în special aritmii tahicardice, miocardită, defecte de valvă mitrală și stenoză aortică subvalvulară hipertrofică, afecțiuni severe hepatice și renale, glaucom cu unghi închis, sângerări genitale severe (abruptio placentae prematură) și infecții intrauterine, alăptare.

Atenție!: Se monitorizează frecvența cardiacă, tensiunea arterială a mamei și alura ventriculară a fătului în timpul folosirii. Înainte și în timpul trat. se recomandă controale ECG regulate. La pacientele cu sensibilitate individuală crescută față de medicamentele simpatomimetice, se va administra sub supraveghere medicală foarte atentă, în doză redusă, care se ajustează individual. Se întrerupe tratamentul imediat în cazul apariției de: dispnee, angină pectorală, senzație de presiune toracică sau semne de insuficiență cardiacă. Se reduc dozele în cazul creșterii marcate a frecvenței cardiace (mai mult de 130/min) și în cazul scăderii importante a tensiunii arteriale. Controlul glicemiei la gravide cu diabet zaharat și al nou-născutului. Se evită consumul excesiv de lichid în timpul travaliului (doza medie zilnică nu trebuie să depășească 1500 ml). Se oprește administrarea înainte de începerea anesteziei cu halotan. Simptomele de supradozare sunt decelabile prin creșterea marcată a frecvenței cardiace materne observată la controlul regulat al pulsului și prin apariția tremorului, palpitațiilor, cefaleei, transpirației. Interacțiuni medicamentoase cu beta-adrenolitice neselective, metilxantine de tip teofilină, antidiabetice, simpatomimetice inclusiv bronhodilatatoare. Nu se administrează concomitent cu alcaloizii ergotaminici, preparate care conțin calciu sau vitamina D, cu dihidrotachisterol sau mineralocorticoizi.

Reacții Adverse: Cefalee, tremor, anxietate, transpirații, palpitații și amețeli. În cazuri rare: greață și vărsături. Pot apărea la pacientele astmatice reacții de hipersensibilitate sub formă de greață, diaree, dispnee, atac astmatic acut, tulburări ale conștienței sau șoc. În cazuri izolate au fost observate extrasistole ventriculare sau dureri anginoase (simptomele dispar foarte repede după întreruperea trat.). Poate crește ușor frecvența cardiacă maternă și poate scădea tensiunea arterială diastolică. Creșterea glicemiei. Reducerea peristaltismului intestinal. Poate produce hipopotasemie în primele zile de trat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel