Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hidratare. Cât de eficiente sunt ceaiurile
27 iun, 23:00
Unele ceaiuri, care conțin cofeină acționeaza ca un diuretic, care duc la eliminarea apei prin urină. Deși asta s-ar putea interpreta ca dezhidratare, oamenii de știință arată că până și aceste ceaiuri ajută organismul să rămână hidratat. 
de  Adisa Codruț


 Ceaiurile din plante nu au de obicei cofeină. Deși Administrația pentru Alimente și Medicamente recomandă consumul de apă suplimentară în timpul consumului de cofeină, în timpul exercițiilor fizice sau atunci când este foarte cald, cercetările arată că ceaiul poate fi la fel de hidratant ca apa. Ceaiul, cafeaua, sucul, laptele și alte băuturi nonalcoolice sunt importante pentru hidratare, potrivit unui studiu (link direct), publicat în  „Scientific American”.


Într-un studiu (link direct) publicat în "The British Journal of Nutrition",  bărbaților li s-au administrat fie între 4 și 6 căni de ceai negru, fie cantitățile echivalente de apă caldă,  pe parcursul unei zile,  timp de 4 zile. Cercetătorii au descoperit că nu a existat o diferență semnificativă a nivelului de hidratare după ce au consumat ceai în loc de apă. Totuși, cofeina poate avea efecte secundare negative, cum ar fi probleme digestive și anxietate atunci când este consumată în doze mari. 

 

Studiul integral, aici.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?