Hipertensiune arterială, factor de risc pentru insuficiența cardiacă

Hipertensiunea arterială
Insuficiența cardiacă este rareori un eveniment autonom. Hipertensiunea arterială este o condiție de sănătate care a fost legată de insuficiența cardiacă.

Când inima pompează, presiunea este creată pentru a expulza sângele prin artere și capilare pentru a hrăni întregul corp. Venele readuc sângele în inimă. În prima fază, numită presiune sistolică, sângele este forțat să iasă din inimă și presiunea este la apogeu. În a doua fază (diastolică), inima se umple și presiunea este la cea mai mică. Aceste două presiuni sunt reprezentate în numere - cum ar fi 130 peste 80 (130/80). Systolic este numărul maxim; diastolică, cifra inferioară.

Creșterea tensiunii arteriale poate crea lacrimi minuscule în artere. Acest lucru permite ca substanțele din sânge, cum ar fi grăsimea și colesterolul, să se lipească mai ușor de pereții arteriali. Substanțele provoacă arterioscleroza, care obligă inima să lucreze mai mult pentru a circula sângele.

Potrivit University Health News, hipertensiunea arterială este frecventă pe măsură ce îmbătrânim, deoarece vasele de sânge se îngroașă și se rigidizează în mod natural în timp. Această tendință legată de vârstă ar putea determina unii oameni să creadă că este în regulă să sară medicamentele și să înceteze să ia rețetele.

Unii dintre cei cu tensiune arterială crescută se pot simți perfect. Dar HTN cu sânge ridicat este un prădător tăcut care poate lovi fără notificare și poate duce la consecințe grave, care pot schimba viața.

Noi orientări. Pe baza recomandărilor American College of Cardiology (ACC) și American Heart Association (AHA), hipertensiunea arterială trebuie tratată devreme, cu modificări ale stilului de viață și, la unii pacienți, cu medicamente, la 130/80 și nu 140/90. Linii directoare mai noi - primele din 2003 - scad definiția tensiunii arteriale ridicate pentru a ține cont de complicațiile care pot apărea la un număr mai mic și pentru a permite intervenția mai timpurie. Noua definiție a determinat ca aproape jumătate din populația adultă din SUA are hipertensiune arterială. La o persoană care are hipertensiune arterială, există mai multă rezistență la fluxul de sânge prin artere, astfel încât inima trebuie să muncească mai mult pentru a împinge sângele prin corp.

Aproximativ 75 la sută dintre persoanele cu insuficiență cardiacă au antecedente de hipertensiune arterială, iar riscul pe tot parcursul vieții de a dezvolta insuficiență cardiacă cu o tensiune arterială mai mare de 160/90 este dublu față de tensiunea arterială mai mică decât 140/90 milimetru de mercur (mmHg).

Deși până la 90 la sută dintre persoanele în vârstă de 80 de ani și mai mari au un anumit grad de hipertensiune arterială, acesta nu este normal și crește mult riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Folosirea medicamentelor pentru a reduce tensiunea arterială sub 120/80 mmHg poate reduce riscul de insuficiență cardiacă, chiar și la vârstnici.

Controlul hipertensiunii arteriale.

Modificările stilului de viață pot scădea tensiunea arterială, în unele cazuri până la 20 de puncte. Modificările stilului de viață ar trebui să fie primul curs de acțiune. Iată cinci sugestii specifice:

Scăderea în greutate dacp aveți greutate excesivă.
Renunțarea la fumat.
Urmați o dietă alimentară
Limitați aportul de sare la 2.300 de miligrame (mg) pe zi.
Exerciții fizice cel puțin 30 de minute pe zi în majoritatea zilelor săptămânii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel