Urmărește dezbaterea live

Hipertensiunea, 4 pași simpli de făcut ca să o scazi în 60 de zile

Hipertensiune
Hipertensiunea – adică tensiunea arterială crescută - poate duce, printre altele, la probleme grave de sănătate la inimă, vase sanguine, rinichi și la nivelul creierului. Este important ca valorile acesteia să scadă înainte ca respectivele afecțiuni să apară. Un medic american specializat în controlul hipertensiunii arată cât de ușor poți obține rezultate notabile în maximum 60 de zile.

În doar 60 de zile poți să reduci hipertensiunea făcând patru pași extrem de simpli, a arătat dr. Tom Miller, director medical al spitalelor și clinicilor care țin de Universitatea de Medicină din Utah. El este medic specializat în medicină internă adulți, iar expertiza sa clinică include evaluarea și tratamentul hipertensiunii arteriale, a anomaliilor lipidice (colesterol), a diabetului zaharat la adulți și a bolilor cardiace și vasculare.

Iată explicațiile sale, date la „Minutul de sănătate", produs de University of Utah Health.

Cei patru pași simpli

„Există patru pași excelenți de a reduce hipertensiunea. Primul pas: fără sare adăugată la masă, evitați alimentele procesate, supele din conservă, lucruri de genul acesta și să stați departe de fast-food. Toate sunt pline de sare.

Apoi, al doilea lucru, e să faceți exerciții fizice la un nivel adecvat. Prin aceasta vreau să spun că aveți nevoie de 30-40 de minute pe zi de exerciții izice moderate. Asta ar putea fi vorba de mersul pe jos, de mersul pe bicicletă sau de înot, indiferent ce vă place, și nu trebuie să fiți un atlet de calibru olimpic pentru a vă bucura de de aceste exerciții sau pentru a observa beneficii.

În al treilea rând, trebuie să evitați greutatea excesivă pentru dimensiunea corpului. Și vă puteți da seama ce greutate adecvată ar trebui să aveți la înălțimea vaostră dacă folosiți un calculator online pentru stabilirea Indicelui de Masă Corporală. Poate fi cel mai greu să slăbiți, deoarece știm cu toții că nu există medicamente perfecte pentru pierderea în greutate. Trebuie doar să vă țineți de dietă.

Al patrulea pas, în cele din urmă, băutul cu moderație este foarte important pentru a menține o tensiune arterială adecvată, iar abstinența este chiar mai bună.

Dacă vă țineți de aceste patru lucruri, veți putea vedea rezultatele într-o lună sau două", a explicat expertul american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel