Alertă! Un arădean cu HIV a infectat intentionat mai multe persoane. Proces pe rol

HIV
Un bărbat de 30 de ani este cercetat în stare de libertate fiind acuzat că ar fi îmbolnăvit intenționat cu HIV mai multe tinere, inclusiv pe propria soție.

HIV, sex, arădean. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din Arad s-a îmbolnăvit cu HIV în spital, când a venit pe lume, în 1989. Acesta are o soție, seropozitivă și ea deoarece nu i-a spus că suferă de HIV, și doi copii. Bărbatul a avut o relație extraconjugală cu o tânără de 17 ani – acum 3 ani – căreia i-a ascuns că are virusul. Trei ani mai târziu, tânăra a descoperit că e seropozitivă.

Tânăra a povestit pentru aradon: "Era prima mea relație. Nu am știut că el este bolnav. Ulterior diagnosticului meu am aflat că el este în tratament de mai mulți ani. Cred că m-a îmbolnăvit intenționat. Cred că scopul lui este să îmbolnăvească cât mai multe fete ca să se răzbune, pentru că el nu acceptă că are această boală, și pentru indemnizația pe care o primește de la stat".

Fosta soție a luat legătura cu sora tinerei ca să-i spună de HIV. Sora tinerei l-ar fi zărit pe bărbat prin oraș în compania unor tinere minore. El i-a spus că-l privește ce face, iar când l-a luat la rost despre sora infectată, acesta i-ar fi zis că nu e problema ei și să-și vadă de propria viață, nu de cea a sale.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate. El ar fi declarat în instanță că le-ar fi spus femeilor cu care a întreținut relații sexuale despre boala sa, iar ele și-ar fi asumat informația.

HIV, sex, arădean. Proces pe rol

Potrivit sursei citate, Tribunalul Arad are pe rol un dosar. Inculpatul, bărbatul de 30 de ani, neagă că persoana vătămată n-ar fi știut despre boală, însă din cercetările Parchetului și ale Poliției reiese faptul că persoana vătămată nu a știut clar despre boala de care suferea inculpatul.

Pe numele bărbatului mai sunt depuse plângeri că ar fi infectat cu HIV alte tinere. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit din 2018, dar asta nu-l oprește să își dea întâlnire cu tinere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel