Horațiu Moldovan: Atâta timp cât această creștere este liniară, există elemente de optimism

Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Secretarul de stat prof. Horațiu Moldovan spune că evoluția cazurilor de Covid-19 este una constantă și că există elemente de optimism în gestionarea crizei epidemiologice.

”N-aș face afirmația că este o situație deosebit de îngrijorătoare, sigur nu este un număr mic cum a fost în prima parte a evoluției epidemiei din primele 3 luni. Ne confruntăm cu un număr relativ mare, dar este un număr relativ constant, aproximativ 1.200-1.300 de pacienți/zi.

De asemenea, rata de mortalitate se menține relativ constantă în ultima săptămână. În ceea ce privește numărul de pacienți din Terapie Intensivă, înainte, în prima parte a epidemiei am avut în jur de 250 pe zi, acum avem peste 400, dar și acest număr se încadrează pe o linie relativ constantă, nu avem de-a face cu o explozie, o creștere exponențială.

Atâta timp cât această creștere este liniară, moderată, există elemente de optimism, în sensul că putem gestiona situația. Putem să îngrijim și mai mulți pacienți decât în momentul de față.”, a declarat prof. Horațiu Moldovan la Antena3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel