Hormonul care inversează deficiența cognitivă. Posibilă terapie pentru Alzheimer
20 iul, 21:07
Un studiu japonez susține că oxitocina - hormonul supranumit ”al iubirii” – ar avea abilitatea de a inversa o parte din pagubele provocate de Alzheimer. Teste s-au făcut doar pe animale.
de  Florina Pop
Prea multă sare duce la destabilizarea proteinei Tau, care se acumulează în creier și duce la apariția bolii Alzheimer

O echipă de cercetători japonezi, condusă de profesorul Akiyoshi Saitoh de la Universitatea de Științe din Tokyo, a analizat oxitocina, un hormon cunoscut în mod convențional pentru rolul său în sistemul reproducător feminin și în inducerea sentimentelor de iubire.

Potrivit unui comunicat al universității din Tokyo, Saitoh a declarat: ”Oxitocina s-a dovedit a fi implicată recent în reglarea performanței învățării și a memoriei, dar până în prezent, niciun studiu anterior nu tratează efectul oxitocinei asupra deficienței cognitive. (...) Acesta este primul studiu din lume care a demonstrat că oxitocina poate inversa deficiențele induse de Ap în hipocondrul de șoarece”.

Acesta speră ca rezultatele studiului coordonat de el să ”deschidă o nouă cale către crearea de noi medicamente pentru tratamentul demenței cauzate de boala Alzheimer”.

Studiul, AICI.

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?