Hrană pentru creier. Condimentul care îți protejează memoria

Scorțișoara este un condiment extrem de apreciat de toată lumea. Pe lângă aroma sa autentică, aceasta are și proprietăți medicinale și chiar poate afvea un rol important în protejarea memoriei. 


Scorțișoara menține sănătatea vaginală și are efecte afrodisiace. Conține proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice. Scade cantitatea de colesterol rău care există în organism. Scorțișoara are, de asemenea, capacitatea de a reduce rezistența la insulină și poate combate infecțiile virale și bacteriene. Numeroase studii arată că scorțișoara poate încetini creșterea celulelor HIV.

Beneficii pentru creier

În ceea ce privește creierul, nu numai că scorțișoara luptă pentru a stopa acumularea de tau (o proteină care poate duce în cele din urmă la boala Alzheimer), dar, indiferent dacă o mirosi sau o consumi, scorțișoara este un condiment care poate crește funcția cognitivă și memoria, potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Alzheimer Disease. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel