Iași, detaliu ALARMANT: 60% dintre cei depistați pozitivi COVID-19, întorși recent de pe Litoral. Familii întregi, internate!

Ce se intampla cu cei care merg la plaja
Cifre de-a dreptul alarmante obținute de presa locală, la Iași. Mare parte dintre cazurile de infectare cu COVID-19 nou depistate sunt persoane care au fost în vacanță pe Litoralul românesc! Familii întregi ar fi fost internate.

În ultima perioadă, în medie, 15 persoane la fiecare 25 de depistați pozitiv la testele COVID-19 ar fi fost în concediu pe litoralul românesc ori, în puține cazuri, în stațiuni montane aglomerate, notează Ziarul de Iași, citând surse din autoritățile medicale și din Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Iași. 

 „Așa s-a ajuns că, în acest moment, familii întregi întoarse din concediu sunt internate în spital, toți infectați. Medicii cred că, cel mai ușor, virusul poate fi luat din localuri, unde igienizarea lasă adesea de dorit în condiții de aglomerație. Unii ieșeni au luat însă după ce au stat în concediu la cort”, notează publicația citată.  

 „Da, dar tot au fost să mănânce undeva, sau la Peco”, au adaugat medicii citați. O altă observație a autorităților medicale: cei mai mulți infectați sunt din rândul celor ce au fost în concediu în țară, nu în străinătate!

Cât de repede ne putem infecta și câte locuri libere mai sunt la ATI în spitalele ieșene, aflați de aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel