Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
IGSU, despre imaginile de la intervenția Colectiv: „Nu au fost făcute publice pentru că nu au fost solicitate”
24 oct 2019 / 13:43
Cristian Radu, prim-adjunct IGSU, a făcut precizări în cadrul unei conferințe despre apariţia în media a unor înregistrări de la intervenţia în cazul Colectiv.
de  Angela Sabău
Imagini fcute publice

IGSU a organizat o conferință de presă după apariția în spațiul public a imaginilor de la incendiul de la Colectiv d acum patru ani.

Potrivit declarațiilor făcute în cadrul conferinței, imaginile sunt nealterate, însă nu au fost făcute publice „pentru că nu au fost solicitate”, a spus un oficial al IGSU în cadrul conferinței.

El nu a spus, însă, cum ar fi putut fi cerute, dacă nu s-a știut de existența lor.

De asemenea, în cadrul conferinței s-a mai arătat că secretarul de stat Raed Arafat nu a știut de existența imaginilor. „Nimeni nu a decis să fie ținute secrete”, a mai spus oficialul. Acesta a mai arătat că imaginile au fost analziate de ungrup de 4-5  persoane din cadrul IGSU, care au considerat că sunt prea șocante pentru a fi publicate.

"Precizez faptul că imaginile care au fost prezentate sunt înregistrate de colegii noştri, asta este evident şi nu sunt un film continuu de la momentul în care intervenţia a debutat până la momentul finalizării ei. Întrucât intervenţia a avut o durată de aproximativ cinci ore iar înregistrările au o durată de aproximativ 20 de minute. (...) Legat de intervenţie, a fost întocmit şi în acest caz un proces de evaluare a intervenţiei şi ulterior au fost comunicate către toate instituţiile care au solicitat acest lucru, toate datele şi informaţiile de interes operativ", a declarat Cristian Radu, prim-adjunctul IGSU.

Mai multe, pe dcnews.ro.

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?