Imunolog: deficienţele de vitamina B, zinc şi magneziu, cele mai răspândite

Unele persoane pot absorbi exact cantitatea potrivită de nutrienți doar din alimente, în timp ce alții au nevoie de puțin ajutor, apelând la suplimente. Uneori este dificil de știut, însă, ce minerale ne lipsesc din organism. Un medic imunolog a întocmit topul celor mai răspândite deficienţe de vitamine, care însă pot fi combătute uşor, prin suplimente.

Heather Moday M.D. alergolog și imunolog, subliniază importanța recunoașterii biochimiei noastre individuale - adică, nu există un răspuns „corect" pentru toată lumea când vine vorba de sănătate, ea a observând particularități specifice la pacienții săi. Ca medic, Moday tratează sute de pacienți cu imunodeficiențe și a observat modul în care dietele și stilurile de viață le afectează sănătatea sistemului imunitar. Potrivit acesteia, În special, există un tipar de deficiențe de vitamine, extrem de des întâlnit.
Într-un interviu pentru revista Mindbodygreen, medicul a explicat care sunt deficiențele de vitamine pe care le întâlneşte cel mai des în cabinetul său.
Cele trei deficienţe de vitamine cel mai des întâlnite

1. Vitamina B

Specialistul declară că a întâlnit o mulțime de deficiențe de vitamine B la pacienții săi, în ciuda faptului că putem obține toate formele de vitamine B (cu excepția B12!) dintr-o varietate de alimente pe bază de plante și de origine animale.
Deși este surprinsă de această deficiență de o vitamină atât de răspândită în sistemul nostru alimentar, Moday are câteva teorii cu privire la motivul pentru care încă nu obținem suficiente vitamine B.

„Unul dintre motive ar putea fi faptul că sunt folosite atât de des în corp: sunt folosite în sistemul de detoxifiere, sistemul energetic, sistemul nervos și sistemul imunitar", explică medicul.
Astfel că, organismul se bazează foarte mult pe vitaminele B pentru multiple funcții, iar dietele noastre nu sunt suficiente pentru a acoperi necesarul.
Al doilea motiv, potrivit doctorului Moday, are de-a face cu sănătatea intestinelor. „Deficiențele de vitamine B tind să meargă mână în mână cu probleme intestinale", afirmă aceasta.
Unele semne comune ale unei deficiențe de B12 sunt supraaglomerația bacteriană a intestinului subțire (SIBO) și intestinul permeabil.

2. Zinc

S-ar putea să nu credeți că zincul este un mineral important pentru organismele noastre, dar Moday afirmă că este una dintre cele mai solicitate vitamine de către organism. „Dacă ar trebui să aleg o deficiență pe care o mulțime de oameni o are, după vitamina D, aceasta ar fi zincul", spune ea.

Zincul este important pentru sistemul imunitar pentru că are capacitatea de a combate bacteriile dăunătoare și virușii. De asemenea, zincul ajută la crearea de proteine esențiale în corpul nostru.

3. Magneziu

Această vitamină este atât de vitală pentru sănătatea noastră, deoarece organismele noastre au nevoie de ea pentru nu mai puţin de 300 reacții biochimice. „Este un electrolit pe care nu îl obţinem cu uşurinţă în corpul nostru și pe care nu îl găsim foarte mult în alimente", explică specialistul.

Totodată, doctor Moday reaminteşte faptul că pentru orice medicament, fie el şi vitamină, este nevoie de analize şi prescripţia medicului. Dozarea şi concentraţia suplimentelor sunt elemente importante în combaterea deficienţelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel