În ce boli este indicată rezecția. Când decid medicii îndepărtarea parțială sau totală a ficatului

Dr Dragoș Romanescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Dr. Dragoș Romanescu, medic primar Chirurgie Generală, de la Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador, a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, afecțiunile hepatice în cazul cărora se impune procedura de rezecție.

Două tipuri de afecțiuni se pretează la procedura de rezecție hepatică, îndepărtarea parțială sau totală a ficatului, afirmă medicul Dragoș Romanescu. Specialistul, medic primar Chirurgie Generală la Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre bolile în care se impune îndepărtarea parțială sau totală a ficatului.  

Sanador

”Sunt două tipuri de afecțiuni care impun rezecția. Vorbim de afecțiuni benigne și aici ne referim la ciroza hepatică în stadiul terminal pentru care indicația ar fi de transplant hepatic și de tumorile benigne pentru care rezecția hepatică este cel mai eficient tratament.

La afecțiunile maligne - hepatocarcinomul și colangiocarcinomul - sunt două dintre cele mai frecvente tumori primitiv-hepatice pentru care rezecția hepatică este cel mai bun tratament. Și tumorile secundare hepatice - metastazele hepatice de la cancere cu alte localizări pentru care rezecția hepatică joacă un rol determinant în supraviețuirea la distanță”, explică dr Dragoș Romanescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel