Înțelegere româno-turcă, în Sănătate

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și dr. Fahrettin Koca, ministrul Sănătății din Republica Turcia au semnat, la Ankara, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și dr. Fahrettin Koca, ministrul Sănătății din Republica Turcia au semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.

Pe ce domenii din sănătate se va coopera

Conform documentului, cele două state vor promova pe baza principiilor egalității şi reciprocității, cooperarea în domenii precum întărirea sistemelor de sănătate, încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar, medicamente, produse farmaceutice şi aparatură medicală, management spitalicesc, sănătate publică şi sistemul de medicină de familie, geriatrie şi gerontologie, organizarea serviciilor de medicină de urgenţă.

România și Turcia vor coopera prin schimb de informaţii, schimb de delegaţii şi specialişti în sănătate, precum și prin încurajarea participării specialiştilor la conferințe şi întâlniri ştiinţifice organizate.

De asemenea, va fi înființat un Comitet mixt de lucru care se va întâlni periodic, în scopul evaluării activităţilor de cooperare şi al stabilirii priorităţilor de cooperare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel