Corelație între singurătate și înțelepciune, validată științific
01 oct, 14:25
Înțelepciunea ar proteja adulții, nu doar seniorii, de povara singurătății.
de  Adisa Codruț
Longevitate

Singurătatea este în mod constant asociată cu îmbătrânirea nesănătoasă și a fost identificată ca un factor de risc major pentru rezultatele generale generale asupra sănătății. Într-un studiu intercultural recent, cercetătorii de la Facultatea de Medicină din San Diego și Universitatea din Roma La Sapienza au examinat adulții de vârstă mijlocie și cei mai în vârstă din San Diego, SUA, și Cilento, Italia, și au plecat de la ideea că singurătatea și înțelepciunea au o corelație negativă puternică.

”O constatare importantă din studiul nostru a fost o corelație inversă semnificativă între singurătate și înțelepciune. Persoanele cu scoruri mai mari la o măsură de înțelepciune au fost mai puțin singure și invers", a spus medicul Dilip V. Jeste, cercetători principal al studiului, de la UC San Diego School of Medicine. „Singurătatea a fost în mod constant asociată cu o stare generală de sănătate precară, o calitate mai slabă a somnului și o fericire mai mică, în timp ce inversul era în general adevărat pentru înțelepciune.

Cercetătorii au descoperit că empatia și compasiunea aveau cea mai puternică corelație inversă cu singurătatea. Oamenii care erau mai plini de compasiune erau mai puțin singuri, potrivit medicalxpress.

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?