În viitor, beneficiile sportului ar putea incorporate într-o pastilă?

Avantajele exercițiilor fizice sunt binecunoscute, dar ce se întâmplă dacă nu sunteți în stare să faceți o plimbare rapidă sau să suportați un antrenament greu?

Din fericire pentru dumneavoastră, oamenii de știință au identificat o proteină despre care cred că ar putea ajuta într-o bună zi să prevină declinul muscular la persoanele în vârstă și la persoanele care nu pot face sport, notează Medicinenet.

Sestrina, proteina care se acumulează natural în mușchi după exerciții fizice. Cercetătorii au decis să afle mai multe despre legătura sa cu exercițiile fizice, efectuând experimente pe muște și șoareci.

Au creat un tip de „banda de alergare a muștelor" și au antrenat muștele timp de trei săptămâni. Au comparat apoi capacitatea de alergare și zbor a muștelor normale și a muștelor crescute pentru a nu avea capacitatea de a produce Sestrin.

"Muștele pot alerga, de obicei, în jur de patru până la șase ore în acest moment, iar abilitățile normale ale muștelor s-au îmbunătățit în acea perioadă. Muștele fără Sestrin nu si-au îmbunătățit performanșele odată cu exercițiile fizice", a declarat autorul studiului, Jun Hee Lee.

Lee este profesor la catedra de fiziologie moleculară și integratoare de la Universitatea din Michigan.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că declanșarea supraexpresiei Sestrin în mușchii muștelor normale și maximizarea nivelului de Sestrin le-a dat acele muște abilități mai mari decât muștele antrenate, chiar și fără exerciții fizice.

Rezistența îmbunătățită este doar unul dintre beneficiile Sestrinului. Experimentele efectuate cu șoareci au arătat că cei fără proteine nu au avut capacitatea aerobă îmbunătățită, respirația îmbunătățită și arderea grăsimilor asociate de obicei cu exerciții fizice.

"Propunem ca Sestrinul să poată coordona aceste activități biologice prin activarea sau oprirea diferitelor căi metabolice", a spus Lee într-un comunicat de presă al universității. "Acest tip de efect combinat este important pentru producerea efectelor exercițiilor fizice."

Cercetările ulterioare au arătat că Sestrin poate ajuta, de asemenea, la prevenirea atrofierii mușchilor imobilizați,

Acest lucru „evidențiază faptul că Sestrinul este suficient pentru a produce multe beneficii ale mișcării fizice și a exercițiului fizic", a spus Lee.

Asta sugerează că Sestrin ar putea ajuta la combaterea pierderii musculare din cauza îmbătrânirii și a altor cauze, fără a fi nevoie de exerciții fizice.

Cu toate acestea, descoperirile efectuate pe animalel nu se traduc întotdeauna la oameni și este nevoie de mult mai multe cercetări înainte de a fi posibil, potrivit autorilor studiului.

De exemplu, încă nu știu cum declanșează exercițiile fizice producția de Sestrin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel