Incendiu ATI Piatra Neamț. Ministrul Sănătății: medicul ars ”este conștient”; așteptăm evaluarea ISU
14 noi 2020 / 22:56
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ajuns în seara aceasta la Piatra Neamț, a declarat jurnaliștilor că secția de ATI se va muta la un alt etaj și cea care a fost compromisă va fi refăcută în două săptămâni.
de  Florina Pop

Ajuns la Piatra Neamț, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a spus, în jurul orei 10.30, că are loc transferul medicului ars, în incendiul din Secția ATI a Spitalului Județean Neamț, care ”este conștient”, spre Iași.

”Aceasta va fi transportat către Spitalul Floreasca, în această noapte, cu un avion sanitar. Ceilalți 6 pacienți se transferă în acest moment la Iași pentru tratament SARS-COV-2”, a declarat ministrul. Potrivit acestuia, secția de ATI a spitalului se va muta la un alt etaj:

”Am discutat cu personalul care a fost în această secție și cu cei de la ISU - au anchetă în evaluare. (...) Am evaluat perspectiva secției ATI, revenirea la etajul trei cu tot ce înseamnă dotări și refacerea secției ATI compromise în următoarele două săptămâni. (...) În acest moment gestionăm pacienții care trebuie transferați la Iași, atât medicul cu arsuri, cât și cei 6 pacienți care vor fi transferați către spital pentru tratament SARS-COV-2”.

Întrebat câte paturi și pacienți erau în ATI, ministrul a răspuns: ”erau 16 paturi, erau 16 persoane”. 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?