Închisoare pentru COVID-19: femeia a ascuns că are simptome și a fost condamnată

Sancțiune     Foto: Designed by Freepik
O femeie din China a fost condamnată la un an de închisoare pentru că a ascuns că are simptome de COVID-19 înainte de a urca în avion.

Femeia, în vârstă de 37 de ani, pasageră a unui avion cu ruta Statele Unite-China, a luat medicamenete antitermice cu câteva minute înainte de a se îmbarca, pentru a-şi scădea febra şi a masca orice simptom COVID-19, relatează Global Times.

Aceasta a recunoscut că prezenta simptome abia după ce avionul a aterizat în Beijing, iar în urma unui test, a fost declarată pozitivă pentru infecţia cu SARS-COV-2. Prin fapta sa, a expus 63 de ameni al nfecție, care acum trebuie să sea în carantină.

Tribunalul chinez a considerat că acţiuniile femeii încalcă politicile antiepidemice din China şi a decis să o pedepsească cu un an de închisoare, urmat de un an de probă, pentru săvârşirea infracţiunii de obstrucţionare a prevenirii bolilor infecţioase, notează Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel