Indemnizațiile pentru membri Uniunilor de creatori, MODIFICĂRI!

Bani, salariu
Guvernul a majorat salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, așa că indemnizațiile pe care le pot primi membri Uniunilor de creatori care vor depăși suma de 4.600 lei. Iată cine e afectat: 

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că având în vedere dispozițiile Hotărârii de Guvern nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 40/13.01.2021, începând cu data de 13 ianuarie 2021 salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este de 2.300 lei, față de 2.230 de lei cât era anul trecut. 

Indemnizația lunară prevăzută de Legea nr. 8/2006, republicată, reprezintă echivalentul a 50% din pensia cuvenită titularului sau, după caz, aflată în plată la data solicitării, dar nu poate depăși două salarii de bază minime brute pe țară, garantate în plată.

Din Uniunilor de creatori fac parte membri din: Uniunea Scriitorilor din România; Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România; Uniunea Artiștilor Plastici din România; Uniunea Teatrală din România; Uniunea Cineaștilor din România; Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România; Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România; Uniunea Arhitecților din România și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

În consecință, începând cu data de 13 ianuarie 2021, indemnizația acordată în temeiul Legii nr. 8/2006, republicată, nu poate depăși suma de 4.600 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel