Infecții respiratorii în județul Vaslui, puțin peste 1.800 de cazuri

Virus gripal
Puțin peste 1.800 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate în judeţul Vaslui, în ultimele două săptămâni.

Infecții respiratorii. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Topliceanu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că în perioada menţionată au fost înregistrate în judeţ 1.559 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, şi 249 de pneumonii, dintre acestea din urmă, 82 de cazuri necesitând internare.

"Din datele raportate de medicii de familie şi de spitalele din judeţ, dintre cele 1.559 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, au necesitat internare un număr de 88. Cele mai multe astfel de infecţii s-au înregistrat la categoria de vârstă 5 - 14 ani, în timp ce pneumoniile au predominat la pacienţii cu vârsta trecută de 65 de ani. Până la această dată, nu a fost semnalat niciun caz de îmbolnăvire cu gripă", a precizat purtătorul de cuvânt al DSP.

Mihaela Tolpiceanu a afirmat că la nivelul judeţului Vaslui au fost primite până acum un număr de 13.780 de doze de vaccin antigripal din totalul de 52.932 de doze solicitate Ministerului Sănătăţii, fiind administrate 1.453 de doze de vaccin antigripal.

Prima tranşă, constând în 1.250 de doze de vaccin antigripal a fost alocată pentru medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii social.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel