Infecții urinare. Tratamentul cu merișoare ar putea da greș

Infecția urinară ar trebui să ne trimită la medic
Infecția urinară este o afecțiune care ar trebui să ne trimită la medic. Tratarea cu extract de merișoare, spun spcialiștii nu este eficientă.

Un studiu clinic raportat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, efectuat într-o casă de îngrijiri medicale, a constatat că administrarea de capsule de extract de merișor nu a împiedicat infecțiile tractului urinar la femeile care erau predispuse la acestea.

Deși femeile din acest studiu au avut o vârstă medie de 87 de ani, studiile anterioare efectuate la studenți și femeile de vârstă mijlocie au avut rezultate similare.

Sucul de merișoare a fost un remediu popular pentru infecțiile tractului urinar de aproape un secol. Motivul utilizării sucului de merișoare și a capsulelor de merișoare este că acestea cresc aciditatea urinei, ceea ce probabil face mai dificil mediul pentru bacterii și le oprește să se instaleze în tractul urinar. Cu toate acestea, acest efect nu a fost demonstrat la om.

Antibioticele, mai eficiente

Nu există, desigur, nici o dovadă că aceste capsulele de merișoare sunt dăunătoare, dar este puțin probabil ca acestea să prevină infecțiile tractului urinar. Nu există motive întemeiate să credeți că luarea extractului de merișoare vă protejează.

Dacă reapare infecția tractului urinar, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră. Alte tratamente, în special cu antibiotice, s-au dovedit a fi mai eficiente.

Asta nu înseamnă că nu ar trebui să vă bucurați de merișoare - care sunt o sursă bună de vitamina C și fibre - dacă vă place aroma lor.

Poate doriți să combinați merișoare proaspete sau congelate cu portocale sau mere pentru a reduce acreala lor. Încercați să evitați produsele prelucrate de merișoare, care conțin adesea zaharuri sau îndulcitori artificiali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel