Infecțiile respiratorii, în creștere în județul Harghita

Noi cazuri de gripă
Infecțiile respiratorii sunt în creștere în județul Harghita. Deocamdată nu s-au semnalat cazuri de gripă, iar campania de vaccinare este în derulare.

Numărul de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) este în creştere în Harghita, fără să se fi înregistrat vreun caz de gripă, campania de vaccinare antigripală fiind în derulare, a precizat şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Tar Gyongyi.

Potrivit sursei citate, în săptămâna trecută au fost raportate de medicii de familie un număr de 962 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care trei au fost spitalizate, 34 de pneumonii,  din care 11 au fost spitalizate şi nu s-a înregistrat niciun caz de gripă.

"Faţă de săptămâna trecută  e o creştere destul de semnificativă. În săptămâna anterioară am avut 820 de cazuri de IACRS, din care unul spitalizat şi 22 de pneumonii, din care 6 au ajuns la spital. (...) Asta se explica prin perioada mai friguroasa care a fost săptămâna trecută, cu îngheţ, cu ceaţă, deci circulaţia viruşilor a fost mai intensă. Vom vedea săptămâna viitoare cum va influenţa evoluţia această perioadă devenită iar călduroasă", a declarat presei dr. Tar Gyongi, citată de agerpres.ro.

Aceasta a arătat că evoluţia îmbolnăvirilor este similară cu cea înregistrată anul trecut şi consideră că absenţa cazurile de gripă se datorează faptului că derularea campaniei antigripale este în grafic.

"Faţă de anul trecut, evoluţia este similară în aceste ultime două săptămâni. În 2018 au fost 777, respectiv 890 de cazuri de IACRS, respectiv 27 şi 41 de pneumonii, deci diferenţele nu sunt semnificative, nu este ceva ieşit din comun pentru perioada acesta. E o toamna mult mai lungă şi mai călduroasă şi e bine că încă nu a apărut la noi virusul gripal. Asta şi pentru că suntem în timp cu vaccinarea antigripală", a mai spus şefa DSP.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel